ESTIU&JAZZ 2022. Del 17 de juny al 24 de juliol

Torna el cicle de joves intèrprets Estiu&Jazz, que enguany celebra la seva sisena edició. Un total de vuit concerts programats entre el 17 de juny i el 24 de juliol seran protagonitzats per les noves generacions del jazz a casa nostra. Inclourà cinc concerts a la Casa de Cultura de Girona, un concert al Centre Cívic de Pont Major, un concert al Centre Cívic de Sant Narcís i un concert a l’Auditori de la Fundació Valvi.

Enguany per primera vegada el cicle ha obert una convocatòria en què un jurat professional ha escollit quatre grups emergents de música improvisada i jazz d’àmbit català d’entre 18 i 30 anys. Els quatre concerts derivats de la convocatòria són els que es duran a terme al pati de la Casa de Cultura de Girona durant els vespres de cada diumenge de juliol. Els guanyadors han estat Lucas Martínez Project, que presentarà el seu darrer treball Traces of Memory; Motis-Bandera Duo; JF Trio, que interpretarà les creacions del primer àlbum del seu líder, i Raquel Herreros, que oferirà un viatge musical en català amb composicions pròpies basades en poemes de Màrius Torres.

En aquesta edició es posa especialment en valor el jove talent femení: cinc de les vuit propostes que s’hi presentaran són liderades per dones. Destaquen el duet format per la trompetista Alba Armengou & Vicente López (22 de juliol, 20 h, Centre Cívic Sant Narcís) i Carolina Alabau & Èlia Bastida, que presentaran Meraki (9 de juliol, 20 h, Centre Cívic Pont Major). Completen la programació el duet amb accent gironí ARAR format per Maria Cruz i Marina Tomàs (2 de juliol, 20 h, Fundació Valvi) i el septet Seven Sides, format per joves talents i també artistes ja consolidats dins el panorama jazzístic nacional com Carme Canela i Joan Monné. Inaugurarà el cicle el 17 de juny a la Casa de Cultura de Girona.

Tots els concerts són gratuïts excepte el de Seven Sides, pel qual ja es poden comprar les entrades a través del web de la Casa de Cultura (3€). Aquest cicle compta amb el suport de la Diputació de Girona, l’Institut Català de les Empreses Culturals, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Girona i la Fundació Valvi.

+ info i programació