On Blue (2016)

El curs 2014/15 a l’EMMG es va començar a oferir la formació integral de cant, dansa i teatre. El 2016, vam crear un primer espectacle educatiu musical titulat “On Blue” que narrava la història de la música afroamericana des dels cants dels esclaus –de finals del XIX– fins als primers espectacles de teatre musical a Nova York –a la dècada dels quaranta–. “On Blue” va ser un espectacle de gran format elaborat en col·laboració amb part del sector educatiu artístic de l’àrea metropolitana del Gironès. Es va estrenar al Black Music Festival els dies 4 i 5 de març de 2016.

La resposta del públic va superar tots els pronòstics i es van exhaurir les entrades al Teatre Municipal de Girona a totes les funcions. A més de l’èxit d’assistència de públic, va generar molts elogis del sector educatiu, cultural i polític de les comarques gironines i va rebre un suport destacable amb la presència de l’Honorable Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya: el Sr. Santi Vila, el qual en va destacar la qualitat artística global.

“On Blue” va ser possible gràcies a la implicació d’una constel·lació d’administracions com la Diputació de Girona, Ajuntament de Girona i Ajuntament de Salt, també d’organitzacions educatives i culturals (Escola de Música Moderna de Girona, Fundació Casa de la Música del Gironès, Escola de dansa Nou Espiral, Institut Narcís Xifra, Institut Santiago Sobrequés, ETECAM, Escola Universitària ERAM, Fundació Ramon Noguera) i de patrocinadors privats com Grup Vivaldi, Vidresif i Agrienergia.


Galeria d’imatges

On Blue (2016)