ESTIU&JAZZ 2023. Del 2 al 21 de juliol

Arriba l’edició 2023 del cicle Estiu&Jazz, un aparador de joves talents emergents

El cicle de joves intèrprets té com a objectiu principal esdevenir un aparador del talent jazzístic més jove del país. L’edició d’enguany serà del 2 al 21 de juliol a Girona.

Torna el cicle de joves intèrprets Estiu&Jazz, que enguany celebra la seva setena edició. Un total de set concerts gratuïts programats entre el 2 i el 21 de juliol seran protagonitzats per les noves generacions del jazz a casa nostra. Inclourà quatre concerts a la Casa de Cultura de Girona, un concert al Centre Cívic de Pont Major, un concert al Centre Cívic de Sant Narcís i un concert a l’Auditori de la Fundació Valvi.

Després de l’èxit de participació de l’edició 2022, enguany ha tornat a obrir la convocatòria en què un jurat professional ha escollit quatre grups emergents de música improvisada i jazz d’àmbit català d’entre 18 i 30 anys. Els quatre concerts derivats de la convocatòria són els que es duran a terme al pati de la Casa de Cultura de Girona durant els vespres de cada diumenge de juliol —excepte el darrer concert, avançat al dijous anterior per motius electorals—. Els guanyadors han estat Jingle Jazz Trio, que inaugurarà el cicle el 2 de juliol; BE-AMP (9 de juliol), un quintet que presentarà el seu projecte entorn a la figura del trompetista Roy Hargrove; Chimbet (16 de juliol), que explorarà sonoritats influenciades pel jazz i els ritmes cubans, i Cercle (20 de juliol), que acostarà el jazz i la música clàssica passant per músiques folklòriques d’arreu.

L’Estiu&Jazz manté la seva presència als barris de Girona amb la programació de dos concerts a centres cívics de la ciutat: Èric Elias Trio (7 de juliol, 20 h, Centre Cívic Pont Major) i el duet empordanès Young Sinatra’s format per Marc Parrot i Àngel Bahí (13 de juliol, 20 h, Centre Cívic Sant Narcís). Tancarà l’edició el duet Aura i Biel a la Fundació Valvi el divendres 21 de juliol (20 h).

Aquest cicle compta amb el suport de la Diputació de Girona, l’Institut Català de les Empreses Culturals, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Girona i la Fundació Valvi.

+ info i programació 2023