El despertar de la primavera (2022)

El Despertar de la Primavera (Spring Awakening) és un musical pop-rock que explica la història d’un grup de joves adolescents alemanys al segle XIX que estan experimentant per primera vegada amb l’amor i el sexe, en una societat repressiva, devota i molt exigent. També tracta temes com la homosexualitat, la violència de gènere, la mort i el suïcidi. 

La història està basada en l’obra de teatre homònima escrita per l’autor alemany Frank Wederkind (1891). L’adaptació d’aquesta obra al teatre musical es va fer per primera vegada a Broadway el 2006. La traducció al català la va fer David Pintó el 2016 i es va estrenar al Teatre Gaudí de Barcelona. Ara arriba a Girona. 

El musical ha aconseguit commoure espectadors d’arreu del món des de la seva estrena l’any 2006 a l’Off Broadway de Nova York. Considerada una peça de culte, ha tingut diverses produccions internacionals i s’ha estrenat en escenaris de Nova York (Broadway), Londres (West End), Viena, Buenos Aires, diverses gires pels Estat Units, pel Regne Unit i Barcelona. La producció original de Broadway l’any 2006 va guanyar 8 premis Tony i 4 premis Drama Desk. 

Per primera vegada, el Taller de Musicals aposta per una obra ja escrita, amb el nivell de dificultat afegit que això suposa: es tracta de l’obra més llarga i amb més números musicals que ha representat mai l’alumnat d’aquest programa formatiu. Conté 19 números musicals i 20 personatges repartits en 11 intèrprets. També es treballen temàtiques que obliguen als intèrprets a trencar esquemes i obrir-se emocionalment. És la primera obra que el Taller de Musicals treballa 100% en català.

Obra accessible en llengua de signes catalana.

Programa de mà

Compra la teva entrada!