El despertar de la primavera (2022)

El Despertar de la Primavera (Spring Awakening) és un musical pop-rock que explica la història d’un grup de joves adolescents alemanys al segle XIX que estan experimentant per primera vegada amb l’amor i el sexe, en una societat repressiva, devota i molt exigent. També tracta temes com la homosexualitat, la violència de gènere, la mort i el suïcidi. 

La història està basada en l’obra de teatre homònima escrita per l’autor alemany Frank Wederkind (1891). L’adaptació d’aquesta obra al teatre musical es va fer per primera vegada a Broadway el 2006. La traducció al català la va fer David Pintó el 2016 i es va estrenar al Teatre Gaudí de Barcelona. Ara arriba a Girona. 

El musical ha aconseguit commoure espectadors d’arreu del món des de la seva estrena l’any 2006 a l’Off Broadway de Nova York. Considerada una peça de culte, ha tingut diverses produccions internacionals i s’ha estrenat en escenaris de Nova York (Broadway), Londres (West End), Viena, Buenos Aires, diverses gires pels Estat Units, pel Regne Unit i Barcelona. La producció original de Broadway l’any 2006 va guanyar 8 premis Tony i 4 premis Drama Desk. 

Per primera vegada, el Taller de Musicals aposta per una obra ja escrita, amb el nivell de dificultat afegit que això suposa: es tracta de l’obra més llarga i amb més números musicals que ha representat mai l’alumnat d’aquest programa formatiu. Conté 19 números musicals i 20 personatges repartits en 11 intèrprets. També es treballen temàtiques que obliguen als intèrprets a trencar esquemes i obrir-se emocionalment. És la primera obra que el Taller de Musicals treballa 100% en català.

Des de de fa tres edicions tots els musicals de La Moderna estan interpretats en Llengua de signes catalana. En aquesta versió de El despertar de la primavera, tots els temes cantants ho son pels actors i actrius i el text per dues intèrprets. Fent accessible aquesta disciplina artística a les persones amb dificultats auditives.

Compra la teva entrada!